Snel naar:

Kennisaanbod Trainingen en cursussen

Om zorgboer te worden, is het wettelijk niet verplicht een opleiding te volgen. Behalve als er verpleegkundige handelingen worden verricht, dan is een opleiding wel vereist. Ook zijn er contractpartners die een opleiding eisen. Sommige regionale organisaties stellen een relevante opleiding verplicht en ook de Vereniging Zorgboeren Overijssel raadt het sterk aan; zowel agrarische kennis als een zorg gerelateerde opleiding, als kennis over het sociale domein is gewenst.

De kennis moet in elk geval zijn afgestemd op het soort zorg. Daarbij is er in veel gevallen een SKJ-registratie verplicht, waar ook weer allerlei eisen aan verbonden zijn.

Vereniging Zorgboeren Overijssel biedt leden en niet-leden de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende scholingen, intervisiebijeenkomsten en lezingen.

Daarnaast kun je je kennis op peil houden door deel te nemen aan het kennis aanbod van de coöperatie Boer en Zorg, Jeugdprofessionals Nederland of bij Stichting Kwaltiteitsregister Jeugd (zij bieden vooral accreditatie scholingen).

Belangrijke informatie Aanmelden

Het aanmelden voor een trainingen of cursus gaat als volgt:
* training of cursus die door VZO wordt georganiseerd: meld je aan via het formulier en betaal. Graag uiterlijk één week voor aanvang van de training aanmelden. Als je jezelf later aanmeldt kunnen wij niet garanderen dat je nog mee kan doen.
Als een training of cursus niet doorgaat, ontvang je het bedrag retour.
Per formulier kun je één deelnemer aanmelden.

* Training of cursus die door externe partij wordt georganiseerd: klik op de link en maak je keuze. Volg de aanwijzingen op de website. Aanmelding en betaling verlopen via de externe partij. VZO is hierbij niet betrokken.
De links van deze trainingen of cursussen worden als service op onze website geplaatst. Zo kan ieder kiezen welke training of cursus van welke partij het beste past.

Geld terug Annuleren

Als VZO de training of cursus annuleert, ontvang je je betaalde bedrag retour. Dit kan voorkomen wanneer er niet voldoende deelnemers zijn. Als er meer aanmeldingen zijn dan er plaats is voor deelnemers, kan niet iedereen deelnemen. Dan wordt een keuze gemaakt voor een andere datum of annulering voor de laatste aanmeldingen.

Als je zelf verhinderd bent om deel te nemen aan de training of cursus, kun je een vervanger sturen. Dit dien je vooraf te melden. Mocht je niet kunnen deelnemen aan een training of cursus waarvoor je je hebt opgegeven, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten. Doe je dit langer dan een week vooraf, dan wordt het bedrag teruggestort. Annuleer je binnen een week voorafgaand aan de training of cursus, dan kunnen we het bedrag niet meer terugstorten.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met het secretariaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier Aanbod via VZO

Bekijk hier Externe aanbieders

Scholing is..

“..kennis opdoen en ervaringen delen met collega-zorgboeren”

Bekijk de zorgboerderijen